Ongeveer 3,7 miljoen Nederlanders hebben de app Facebook Messenger op hun telefoon staan, ruim twee keer zo veel als een jaar eerder.

In september 2013 stond de app nog op 1,7 miljoen Nederlandse telefoons, meldt Telecompaper op basis van eigen onderzoek.

De stijging is vermoedelijk te wijten aan het verdwijnen van de chatfunctie uit de Facebook-app. Eerder dit jaar stuurde Facebook steeds meer mensen door naar de aparte Messenger-app, en de chatfunctie werd uiteindelijk helemaal uit de hoofd-app van het sociale netwerk verwijderd.

In de cijfers van Telecompaper is dan ook te zien dat het gebruik van Facebook Messenger tussen 1 juni en 1 september 2014 enorm toenam. In die periode kwamen er 1,4 miljoen nieuwe gebruikers bij.

Het aantal Whatsapp-gebruikers steeg in het afgelopen jaar gestaag door. De app stond vorig jaar nog op 7,6 miljoen Nederlandse smartphones, terwijl dat nu op 8,7 miljoen toestellen het geval is. De overname door Facebook, aan het begin van het jaar, lijkt geen grote invloed te hebben gehad.

De zes beste alternatieven voor Whatsapp