Vanaf deze week bespreekt de techredactie van NU.nl elke week het opvallendste technieuws in de podcast De week van NUtech. Met deze week positieve kwartaalcijfers voor Apple, een nieuwe e-mail-app van Google, een forse investering voor het opkomende sociale netwerk Ello en de nieuwe designfilosofie van Samsung.

De podcast is hieronder te beluisteren via Soundcloud. Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB).

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

• [00:36] Positieve kwartaalcijfers voor Apple, met gestegen iPhone- en Mac-verkopen. Maar de iPad-verkopen dalen juist, om verschillende redenen. We bespreken of de nieuwe iPad Air 2 en iPad Mini 3 (eerste indruk) daar verandering in gaan brengen. En is het ecosysteem van Apple inderdaad een 'prachtige gevangenis'?

• [08:50] Google introduceert de nieuwe e-mail-app Inbox, die het Gmail-account van gebruikers beter wil ordenen en overzichtelijker wil maken. NU.nl probeerde de mooie app, maar we twijfelen of de app wel voor iedereen geschikt is.

• [14:20] Hoewel de hype rond het sociale netwerk Ello weer wat lijkt te zijn verminderd, wist de 'anti-Facebook' deze week 5,5 miljoen dollar aan investeringsgeld binnen te slepen. We bediscussiëren of Ello levensvatbaar is naast gevestigde giganten als Facebook en Twitter.

• [16:50] Samsung heeft twee toestellen op de markt gebracht die de nieuwe designfilosofie van het bedrijf tonen. NU.nl-redacteur Colin van Hoek testte de Galaxy Note 4 en Galaxy Alpha en legt uit wat deze verandering voor gevolgen kan hebben voor Samsung.

Elke week direct de nieuwe aflevering van De week van NUtech ontvangen? Voeg dan deze RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app of volg ons op Soundcloud.

De vijf beste podcast-apps voor iOS en Android