UPC betreedt woensdag de mobiele markt met drie sim only-abonnementen die gezinsleden met elkaar kunnen delen.

Dat maakt de aanbieder van tv, vast internet en vaste telefonie bekend.

Een selecte groep klanten kan nu gaan kiezen voor een mobiel abonnement bij UPC dat maandelijks opzegbaar is. Het gaat om sim only-bundels en er wordt dus geen smartphones meegeleverd. Klanten krijgen de keuze uit UPC Mobiel Basis, UPC Mobiel Meer en UPC Mobiel Eindeloos. 

Het goedkoopste abonnement van 12,50 euro per maand biedt 300 MB's, 100 belminuten en onbeperkt sms'en. UPC Mobiel Meer geeft de klant 1500 MB's, 400 belminuten en onbeperkt sms'en en bij de duurste bundel worden 4000 MB's en onbeperkt bellen en sms'en geleverd.

Bundels delen

De abonnementen kunnen met maximaal vier extra gebruikers worden gedeeld. Dat is mogelijk door voor 10 euro per maand per simkaart extra simkaarten te kopen. Bij drie gebruikers kost UPC Mobiel Eindeloos dus 55 in plaats van 35 euro per maand.

De kabelaanbieder gebruikt het netwerk van Vodafone voor de mobiele diensten. Gesprekken worden afgerekend per seconde.

Buiten bundel

Wie over de data- of bellimiet gaat, kan gewoon door internetten en bellen maar betaalt dan wel een buiten bundel-tarief van 20 cent per minuut of 10 cent per MB. Het is mogelijk buiten de databundel een limiet in te stellen waarna internetten niet meer mogelijk is zodat bijvoorbeeld maximaal 50 MB extra wordt gebruikt.

Daarnaast is het mogelijk per gebruiker in te stellen of ze überhaupt buiten de bundel mogen blijven internetten of bellen.

Testgroep

Hoeveel mensen in de testgroep van UPC zitten, kan een woordvoerder niet zeggen. De klanten zijn gekozen op basis van klantonderzoek. "Het is een mix van mensen samengesteld op basis van informatie die ze met ons hebben gedeeld", aldus de woordvoerder tegenover NU.nl.

Het zijn bijvoorbeeld klanten die deel zijn van een gezin, interesse hebben in mobiel, mensen die veel buiten de deur zijn of veel gebruikmaken van internet. "We zoeken nu de mensen waarvan we denken dat het voor hen het meest interessant is."

Deze klanten krijgen binnenkort een brief waarin ze worden uitgenodigd deel te nemen aan UPC Mobiel. Voor het eind van het jaar wil UPC de mobiele dienst beschikbaar maken voor alle klanten.

Strategie

Volgens het bedrijf past UPC Mobiel in de strategie overal aanwezig te zijn voor klanten. Naast diensten voor in huis, rolde het bedrijf al 500.000 wifispots uit waarmee klanten via modems van andere klanten buitenshuis kunnen internetten op hun smartphone of tablet.

Ook lanceerde UPC in mei de Horizon Go-app waarmee klanten onderweg tv kunnen kijken op mobiele apparaten.

Wat kan u met wifispots van Ziggo en UPC?