Apple heeft gereageerd op de vermeende hacks van iCloud-accounts door de Chinese overheid. De servers van iCloud zijn volgens Apple niet binnengedrongen.

Dat schrijft het bedrijf in algemene termen op een nieuwe beveiligingspagina.

Overigens houdt dat niet in dat er geen gegevens onderschept kunnen zijn; voor een zogenoemde man-in-the-middle-aanval is het niet nodig om de server van de site of de computer van de gebruiker binnen te dringen.

Apple meldt dat het zich bewust is van “regelmatige georganiseerde aanvallen” op zijn systemen om gebruikersinformatie te verkrijgen. Het bedrijf wijst daarbij geen bepaalde partij aan.

Apple zegt wel de aanvallen hoog op te nemen, maar zegt dat de pogingen geen impact hebben op de servers van iCloud, en iCloud-login op Macs en iOS-apparaten.

Daarnaast wijst Apple op het belang van veiligheidscertificaten in browsers. Op de nieuwe beveiligingspagina legt Apple uit hoe gebruikers de betrouwbaarheid van iCloud-loginpagina’s kunnen controleren.

Er is uitleg voor gebruikers van Safari, Chrome en Firefox, de drie populairste browsers voor de Mac. Uitleg voor gebruikers van Windows of iOS geeft Apple niet.

Gisteren meldde Great Fire, een organisatie die censuur door de Chinese overheid monitort, dat de Chinese overheid gegevens van iCloud-gebruikers zou onderscheppen.