Magic Leap, een bedrijf dat technologie voor augmented reality en virtual reality ontwikkelt, heeft een investeringsronde van 542 miljoen dollar (425 miljoen euro) opgehaald.

Google was de voornaamste investeerder, zoals eerder al in geruchten werd voorspeld. Het is onduidelijk welk bedrag Google precies heeft geïnvesteerd. Ook is onduidelijk hoe hoog de waarde van Magic Leap wordt geschat.

Het bedrijf Magic Leap heeft ruim honderd werknemers, bestaat sinds 2011 en werkt aan een realistischere 3d-ervaring in een virtuele omgeving.

De Oculus Rift-bril presenteert een virtuele omgeving voor de ogen van de gebruiker die het gevoel heeft daar echt aanwezig te zijn. Magic Leap vertelde in eerdere gesprekken verder dan dat te willen gaan en de virtuele en echte wereld te combineren.

De technologie van Magic Leap zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten maken om digitale 3d-objecten zeer realistisch in de echte wereld weer te geven. De technologie, die door het bedrijf 'cinematic reality' wordt genoemd, zou bijvoorbeeld kunnen worden verwerkt in een bril.

Sundar Pichai, hoofd van de Android- en Chrome-afdelingen van Google, voegt zich bij het bestuur van Magic Leap. Ook onder meer chipmaker Qualcomm en durfkapitaalfirma Andreessen Horowitz namen deel aan de investeringsronde.