Yahoo zou op het punt staan videoadvertentieplatform Brightroll over te nemen voor zo'n 700 miljoen dollar (546 miljoen euro).

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Techcrunch op basis van anonieme bronnen.

De overname zou al rond zijn, maar alleen de definitieve papieren moeten nog getekend worden. De overnameprijs kan volgens de bronnen liggen tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar, maar alles wijst op een bedrag van rond de 700 miljoen dollar.

Onder directeur Marissa Mayer werden de afgelopen jaren tientallen startups overgenomen voor relatief kleine bedragen. Die overnames waren vooral bedoeld om talent binnen te halen.

Volgens een eerder bericht uit de Wall Street Journal zou die strategie nu veranderen. Yahoo wil grotere bedrijven overnemen die direct invloed hebben op de omzet.

Brightroll

Brightroll kan zo'n overname zijn. Het platform biedt adverteerders de mogelijk hun reclames voor bij video's op web, mobiel en andere apparaten met internet, te plannen, op een bepaald publiek te richten en te optimaliseren.

Aan de andere kant kunnen uitgevers advertenties toevoegen aan hun video's. Het bedrijf zou vorig jaar een omzet hebben gedraaid van ruim 100 miljoen dollar.

Eerder deze maand berichtte Business Insider nog dat Yahoo het platform Tumblr wil ombouwen van fotoblog naar Youtube-concurrent. De overname van Brightroll kan daar een grote rol in spelen.