De Amsterdamse agenda-app Week Calendar neemt Datumprikker.nl over. 

Dat bevestigt David van Brakel van Week Calendar dinsdag tegenover NU.nl. Hoeveel er precies is betaald is niet bekend, maar Week Calendar noemt het een 'miljoenendeal', die grotendeels in aandelen is uitbetaald. 

Week Calendar is een populaire agenda-app voor iOS. Datumprikker.nl, een populaire site om afspraken mee te plannen, is in het buitenland actief onder de naam Plantomeet.com. Gezamenlijk hebben de platforms een bereik van tien miljoen gebruikers, aldus Week Calendar. 

Datumprikker.nl blijft na de overname gewoon werken zoals het nu al doet. Wel zal de functionaliteit ook worden ingebouwd in Week Calendar. 

Groei

De Amsterdamse startup hoopt met de overname verder te kunnen groeien. Uiteindelijk mikt het op een klantenbestand van 'honderden miljoenen gebruikers'. 

Mocht dat lukken, dan bokst de Amsterdamse app op tegen grote spelers, zoals bijvoorbeeld Google. Samenwerking met een grote partij als bijvoorbeeld Yahoo wordt niet uitgesloten. "Maar dat zal dan op basis van samenwerking zijn, niet direct een 'exit'", aldus Van Brakel. "Wij willen vooral een hele gave kalender-app maken."

De recente overname lijkt niet de laatste te zijn. Van Brakel zegt al een andere, Amerikaanse kalender-app op het oog te hebben. Die overname hoopt hij in 2015 te doen.

Daarvoor is wel meer kapitaal nodig: Week Calendar is op zoek naar 5 tot 10 miljoen euro, van een investeerder die later nog eens 20 miljoen kan investeren. Van Brakel verwacht dat hij voor zo'n bedrag alleen bij buitenlandse investeerders terechtkan.