Spotify introduceert een familiebundel om gezinsleden te stimuleren een eigen abonnement op de muziekdienst te nemen.

De nieuwe abonnementsvorm heet Spotify Family, zo valt te lezen op de website van Spotify. 

Het bedrijf hoopt hiermee de gebruikers te overtuigen die nu al wel gebruikmaken van Spotify Premium, het betaalde abonnement op de service, maar dat doen door met het Premium-account van een gezinslid, vriend of vriendin in te loggen.

Gezamenlijk gebruik van zo'n betaald account is mogelijk door het wachtwoord hiervan te delen, maar twee gebruikers kunnen dan niet op hetzelfde moment naar muziek luisteren via Spotify. Bij Spotify Family kan dit wel.

Om gezamenlijke gebruikers te overtuigen om ieder een eigen Premium-account te nemen, biedt Spotify 50 procent korting per extra abonnement.

Maximaal vijf abonnementen

De prijs voor één abonnement blijft 9,99 euro per maand, maar voor twee abonnementen wordt dit 14,99 euro. Vervolgens komt er steeds vijf euro per abonnement bij tot een maximum van vijf, inclusief het hoofdaccount.

De houder van dit hoofdaccount betaalt maandelijks het totaalbedrag. Alle leden van zijn of haar familiebundel krijgen vervolgens een eigen Premium-account. Spotify Premium heeft geen reclame en laat gebruikers muziek downloaden voor offline gebruik. 

Spotify Family wordt in de komende weken wereldwijd uitgerold, maar is nu al beschikbaar in onder meer Nederland. 

Muziek zonder iets te doen: het toekomstbeeld van Spotify