Het aantal downloads uit de Google Play-appwinkel loopt uit op de App Store van Apple. In het afgelopen kwartaal werden er wereldwijd zestig procent meer Android-apps gedownload dan iOS-apps. 

Dat blijkt uit een rapport van app-analist AppAnnie.

Vorig jaar deed Google Play het ook al beter dan de App Store, wat aantallen betreft. Toen was de marge met 25 procent alleen nog een stuk kleiner.

De groei is voor een deel te wijten aan opkomende markten, zoals Brazilië, India en Indonesië, waar Android het erg goed doet. Het aantal app-downloads stijgt vooral in Indonesië al twee jaar zeer sterk. Er wordt verwacht dat die trend zich doorzet, en dat de smartphonepenetratie in het land de komende twee jaar verdubbelt naar 40 procent. 

Geld

Apple weet overigens wel meer geld te verdienen met zijn apps. De App Store van Apple wist het afgelopen kwartaal 60 procent meer omzet te boeken dan Google deed. iOS haalt zijn omzet vooral uit de VS, gevolgd door respectievelijk China en Japan. 

De omzet van Google Play komt bijna alleen uit games, aldus het rapport. Japan levert Google de meeste omzet op, gevolgd door respectievelijk de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Beste apps van de week: Todoist en Adobe Brush