Kabelmaatschappij Ziggo heeft zijn alles-in-één-bundels vernieuwd en biedt vanaf dinsdag ook een 'bundelkiezer' aan, waarmee klanten hun eigen tv-, internet- en telefoonabonnement kunnen samenstellen.

De beschikbare internetsnelheden blijven onder het nieuwe systeem gelijk.

Het goedkoopste abonnement biedt klanten een downloadsnelheid van 30 Mbps en een uploadsnelheid van 3 Mbps. Er zijn ook abonnementen met snelheden van 90/9 Mbps en 180/18 Mbps.

De prijzen van de standaardbundels van Ziggo liggen tussen de 44,95 euro en 64,90 euro per maand. Bij het zelf samenstellen van een abonnement kost de simpelste variant 39,95 euro per maand, terwijl een variant met het snelste internet, onbeperkt bellen en extra tv-zenders 88,85 euro kost.

In de bundelkiezer kunnen klanten zelf kiezen voor verschillende toevoegingen aan het abonnement, zoals een extra tv-pakket en onbeperkt bellen. Er moet altijd internet en tv worden besteld, maar vaste telefonie kan ook helemaal uit het abonnement worden gelaten. Alle opties kunnen maandelijks worden aan- en uitgezet.

Voor het eerst kunnen klanten ook kiezen voor een contract dat maandelijks kan worden opgezegd. Dan kan echter niet worden gekozen voor een gratis interactieve hd-recorder, Samsung Galaxy Tab 4 of 6 maanden korting op de abonnementsprijs. Bij het afsluiten van een jaarabonnement kan dat wel.