SPIJKENISSE - E-maildokter R. Mol uit Hoogvliet gaat zijn werkterrein uitbreiden. Vanaf half juli of begin augustus gaat hij landelijk opereren. Patiënten kunnen via internet aan hem vragen en verzoeken van medisch aard stellen. Hij beantwoordt die telefonisch binnen 24 uur.
E-maildokter

Huisarts Mol begon zijn e-mailpraktijk een jaar geleden. Aanvankelijk was de dienst alleen bestemd voor mensen in de regio die geen huisarts konden vinden. Nu heeft hij besloten landelijk te gaan opereren.

Is een telefonisch consult niet voldoende, dan vraagt Mol de patiënt naar zijn praktijk te komen. Hij realiseert zich dat als hij landelijk gaat werken, dit niet altijd mogelijk is. Hij hoopt dan ook een netwerk te kunnen opzetten van huisartsen bij wie mensen dan terechtkunnen.

Mol denkt dat de e-maildokter een oplossing kan bieden voor het huisartsentekort in Nederland. Hij ziet ook veel in medische callcentra. Enkele zorgverzekeraars experimenteren daar mee, waaronder CZ en VGZ. Zij hebben samen in Tilburg zo'n centrum ingericht.

Inwoners van Tilburg en omgeving kunnen voor eenvoudige gezondheidsvragen daar naartoe bellen. Zij worden te woord gestaan door verpleegkundigen die hen direct advies geven en zo nodig doorverwijzen naar de huisarts. Het is de bedoeling dat het callcenter de huisartsen ontlast.