De betaaldienst Apple Pay lijkt deze week van start te gaan in de VS. Meerdere winkels bereiden zich voor op de lancering.

Apple Store-medewerkers in de VS krijgen deze week een cursus in het gebruik van Apple Pay, zo blijkt uit trainingsmaterialen die in handen zijn van 9to5Mac.

Macrumors meldt dat drogisterijketen Walgreens van plan is om op 18 oktober te beginnen met Apple Pay. Het is onduidelijk of dat de officiële lanceringsdatum van de dienst is, of alleen de datum waarop Walgreens begint.

Apple Pay zal het - voorlopig alleen in de VS - mogelijk maken om creditcardinformatie in een iPhone 6 of 6 Plus op te slaan, om het toestel vervolgens voor betalingen te gebruiken. De vingerafdrukscanner verifieert dat de eigenaar van het toestel de betaling doet.

Toevoegen

Voor de betaaldienst verschijnt een nieuwe sectie in de instellingen-app van iOS 8. Creditcards kunnen handmatig worden ingevoerd, of kunnen worden gefotografeerd met de camera van de iPhone.

Binnen de instellingen-app is een lijst met recente transacties te zien. Als een kaart verloopt, dan wordt automatisch de nieuwe versie met een nieuwe verloopdatum toegevoegd, zo blijkt uit het trainingsmateriaal.

Het is nog onduidelijk of en wanneer Apple Pay ook buiten de VS zal verschijnen. In Europa zijn creditcard-betalingen een stuk minder gebruikelijk en wordt door banken al veel gewerkt aan contactloos betalen via de pinpas.

Donderdag houdt Apple een evenement waarop de aankondiging van nieuwe iPads wordt verwacht. Vermoedelijk zal daar ook een update worden gegeven over de uitrol van Apple Pay.