De online rijscholenvergelijker Rijschoolregister.nl is van plan juridische stappen te ondernemen om een soortgelijk project van de overheid, de site Rijscholenkiezer.nl, te verbieden. 

De overheidssite werd dinsdag gelanceerd door minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), tot groot ongenoegen van de makers van het al bestaande Rijschoolregister.nl. 

Het overheidsproject werd in september 2013 opgezet, toen Rijschoolregister.nl al ruim een jaar bestond. De makers van de site hebben toen contact gezocht met het ministerie in de hoop op een overname of aanbesteding, maar zonder succes. 

Volgens de makers van Rijschoolregister.nl heeft de overheid hen geen eerlijke kans gegeven en zijn er fouten gemaakt bij de aanbestedingsprocedure. 

Succesvol

Rijschoolregister.nl trekt inmiddels zo'n vijftienduizend bezoekers per maand, maar vreest ten onder te gaan door de concrurrentie met de overheidssite, die samenwerkt met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het CBR en andere grote brancheorganisaties.

"We hadden al een werkend, succesvol platform", zegt Joost Aanen, medeoprichter van de site tegen NU.nl. Volgens Aanen is er sprake van marktverstoring. "We moeten het hier als twee studenten afleggen tegen een project dat 15 miljoen euro over tien jaar aan overheidssubsidie krijgt."  

Welke juridische stappen er precies ondernomen zullen worden is nog niet duidelijk en wordt nog uitgezocht. Rijschoolregister.nl heeft momenteel nog geen verdienmodel. "Voor de kosten van de rechtszaak moeten we creatieve oplossingen vinden", zegt Aanen.