ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn biedt ouders via internet inzicht in de schoolprestaties van hun kind. Met een speciale pincode kunnen de ouders de verrichtingen van hun kind nauwlettend in de gaten houden.

De school denkt eraan om binnenkort ook het huiswerk dat de kinderen meekrijgen op internet te publiceren. Het lyceum hoopt dat de ouders op deze manier hun kind beter gaan begeleiden.

Door de pincode is de privacy van de leerlingen volgens de Alphense school voldoende gewaarborgd. In het systeem zitten verscheidene beveiligingsmaatregelen, waardoor alleen bevoegde leraren de cijfers op het internet kunnen zetten. De kans dat hackers kunnen doordringen tot de site is nihil, zegt de school.

Het initiatief van het Groene Hart Lyceum past volgens de directie bij de status van ICT-voorhoedeschool. Het ministerie van Onderwijs bepaalde in 1996 dat het lyceum tot die categorie behoort. De leerlingen op de Alphense school maken zoveel mogelijk gebruik van computers.

Vorig jaar kwam het lyceum in het nieuws door de verkoop van zijn ICT-kennis en computers aan basisscholen.