APELDOORN - De wijkagent in Noord- en Oost-Apeldoorn zit voortaan vaker achter de computer. Via e-mail gaat hij de bewoners van zijn wijk op de hoogte houden over zijn werkzaamheden. De politie Apeldoorn heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Met het elektronische postsysteem wil de politie haar contacten in de wijk uitbreiden. Bewoners en ondernemers in het stadsdeel kunnen via een speciaal e-mailadres vragen stellen of voorstellen doen aan de wijkagent. Ook overlast kan via internet worden gemeld.

Een groot voordeel is volgens de politie dat bewoners op het moment dat het hen uitkomt contact kunnen zoeken met de wijkagent. Ook verwachten de agenten bewoners te bereiken waarbij dat op de traditionele manier niet lukt.

Het project is opgezet in het stadsdeel Noord-Oost. Als na een jaar blijkt dat het succesvol is, wordt het uitgebreid naar de andere wijken. De wijkagent verwacht elke dag een half uur bezig te zijn met het beantwoorden van e-mail.

Van de 1250 benaderde gezinnen hebben inmiddels 75 zich voor het project aangemeld. Via een protocol beloven de mensen zich aan de spelregels te houden. "We hebben er niets aan als de wijkagent de helft van zijn tijd kwijt is aan het bekijken van leuke kindertekeningen", aldus de politiewoordvoerder.