Yahoo investeert naar verluidt een deel van het geld dat het heeft verdiend met de beursgang van Alibaba in de berichtendienst Snapchat. Bij de investering zou Snapchat worden gewaardeerd op een bedrag van 10 miljard dollar.

Dat meldt de Wall Street Journal vrijdag. Het is niet duidelijk hoe groot de investering precies is. Er doen al langer berichten de ronde over een waardering van 10 miljard dollar voor de berichtenapp.

Yahoo verdiende onlangs meerdere miljarden door een deel van zijn aandeel in Alibaba te verkopen. De Chinese internetgigant maakte onlangs een recordbrekende beursgang. Yahoo heeft na de verkoop van die aandelen nog steeds een aandeel van 15 procent in het bedrijf.

De populariteit van Snapchat, waarbij verzonden berichten en foto's niet bewaard blijven, is in korte tijd sterk toegenomen. Met de investering in het snelgroeiende Snapchat zou Yahoo het succes van de investering in Alibaba willen herhalen, aldus de Amerikaanse krant. De chatapp heet vermoedelijk ruim 100 miljoen actieve gebruikers per maand.

Facebook probeerde vorig jaar Snapchat nog tevergeefs over te nemen voor 3 miljard dollar en bracht sindsdien twee alternatieven uit, Slingshot en Bolt

Nederlanders omarmen Snapchat, Pinterest en Instagram