Google biedt adverteerders de mogelijkheid fullscreen advertenties op mobiele apparaten te tonen.

Die mogelijkheid wordt toegevoegd aan Admob, en zou de mobiele advertentiemarkt aantrekkelijker moeten maken, meldt Google.

Admob is een advertentienetwerk van Google, dat adverteerders hun reclames zowel op Google-sites als op veel andere sites op internet laat tonen. Tot nu toe hadden Admob-advertenties vaak de vorm van een strookje onder of boven in beeld.

Dat gaat veranderen. Google geeft adverteerders nu de mogelijkheid te kiezen uit vier nieuwe opties, waaronder drie schermvullende mogelijkheden. Zo wordt het mogelijk dat een kleine banner-reclame zich uitstrekt tot een schermvullende advertentie. Zo'n advertentie kan tekst of stilstaand beeld zijn, maar ook video of interactieve media bevatten.

​Wegdrukken

"Het is voor gebruikers niet bepaald schokkend om reclame op een logische plek tegen te komen, als onderbreking", zegt Jonathan Alferness, hoofd ontwikkeling van mobiele reclame bij Google. Worden gebruikers wel door de reclame gestoord, zou die snel weg te drukken zijn.

Google heeft de schermvullende reclames al getest in mobiele apps van Youtube, en in games voor smartphones en tablets. Tijdens games zouden gebruikers minder schrikken van plotselinge video's. Naast schermvullende reclames komen er ook advertentiebalkjes die ondanks scrollen onder in beeld blijven staan.