Facebook gaat automatisch digitale verhalen van foto's en video's maken, waar gebruikers vervolgens doorheen kunnen bladeren.

Dat meldt Androidpolice op basis van enkele Facebook-gebruikers die van de nieuwe functie gebruik kunnen maken. Waarschijnlijk rolt Facebook de zogeheten Trip Slideshows langzaam naar gebruikers uit.

Trip Slideshows toont gerelateerde foto's en een kaart van de afgelegde reis als een soort digitaal fotoalbum. Als de gebruiker bijvoorbeeld in Londen is geweest, toont een kaart waar de foto's zijn genomen en kan de gebruiker door de bijbehorende foto's en video's bladeren. Facebook herkent automatisch welke foto's en video's bij elkaar horen.

Gebruikers kunnen de titel van een Trip Slideshow en de locatie van foto's veranderen. Het is nog niet mogelijk om een fotoverhaal van Facebook te delen met anderen. Vooralsnog kunnen andere gebruikers van het sociale netwerk het fotoverhaal niet bekijken.

Trip Slideshows lijkt veel op Googles Auto Awesome Stories, waarbij er wordt gekeken naar de datum en gps-locatie van foto's om soortgelijke digitale fotoalbums te maken.

Bekijk een voorbeeld:

Hoe Facebook de privacy de laatste jaren weer verbeterde