Windows 8-gebruikers kunnen mogelijk gratis upgraden naar de volgende versie van het besturingssysteem, Windows 9.

Dat zou het hoofd van Microsoft Indonesië,  Andreas Diantoro, gezegd hebben. Dat bericht het Indonesische Detik.

Microsoft heeft officieel nog geen details bekendgemaakt over hoe het zijn volgende versie van Windows op de markt wil zetten. Dat doet het bedrijf op 30 september, waarna de eerste testversie waarschijnlijk beschikbaar wordt gemaakt.

De nieuwe Windows heeft de werknaam Threshold. Het is nog niet zeker dat de volgende versie van het besturingssysteem ook daadwerkelijk Windows 9 gaat heten. Mogelijk verdwijnt de nummering in zijn geheel.

Meer als Windows 7

Microsoft zou van plan zijn om de volgende versie in april van 2015 officieel uit te brengen. Er gingen al eerder geruchten dat het bedrijf eraan dacht om Windows 8-gebruikers een gratis upgrade te geven.

In de opvolger gaat Microsoft weer meer terug naar de interface van Windows 7, met een startmenu en minder nadruk op de tegelomgeving van Windows 8, die als doel had om een gelijke ervaring op desktop en mobiele apparaten te creëren.

Daar stapt de nieuwe versie van af. De scheiding tussen apparaten met een touchscreen en apparaten met toetsenbord en muis wordt weer duidelijker.

Alles wat je moet weten over Windows 9