De activistische aandeelhouder Starboard Value eist dat het Amerikaanse internetconcern Yahoo een samengaan met concurrent AOL gaat onderzoeken.

Ook wil de Amerikaanse investeerder dat Yahoo de kosten omlaag brengt en duidelijkheid geeft over plannen met de Aziatische bedrijfsactiviteiten, meldt The Wall Street Journal.

Starboard liet Yahoo-topvrouw Marissa Mayer in een brief weten een belang te hebben genomen in de onderneming. Het zou gaan om een "aanzienlijk" belang.

Hoeveel geld het hedgefonds in Yahoo heeft gestoken is echter nog onbekend. Yahoo kampt al tijden met tegenvallende advertentie-opbrengsten, een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het bedrijf.

Kritiek

Starboard uitte de kritiek op Mayer dat het bedrijf sinds haar aantreden meer dan 2 jaar geleden 1,3 miljard dollar heeft gespendeerd, terwijl de omzet nauwelijks is gegroeid en de winst is gedaald.

Mayer liet weten de brief van Starboard te zullen gaan bestuderen en dat zij is toegewijd aan het creëren van aandeelhouderswaarde.