De Nederlandse veilingwebsite Catawiki, waar alleen unieke objecten worden geveild, heeft 10 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Dat meldt Catawiki donderdag. De investering is grotendeels afkomstig van de Amerikaanse durfkapitalist Accel Partners, dat eerder ook in Facebook, Dropbox en Spotify investeerde.

Catawiki, dat sinds 2008 online is, wil alleen unieke objecten veilen die vooral voor verzamelaars interessant zijn. Onder andere postzegels, bijzondere wijn, kunst en modeltreinen worden geveild.

In totaal wordt Catawiki maandelijks door zo'n 3 miljoen mensen bezocht. Het veilingplatform is naast Nederland ook actief in België, Duitsland en Frankrijk. De investering van 10 miljoen euro wordt onder andere gebruikt om naar meer landen uit te breiden.

Marktplaats

"We blijven mooi tussen Marktplaats, waar liefhebbers door pagina’s met voor hen oninteressante objecten heen moeten ploegen, en de grote veilinghuizen in zitten. Daar zit het volume, en daar is een enorme behoefte bij verzamelaars en liefhebbers van bijzondere artikelen", aldus Catawiki-ceo René Schoenmakers tegenover Sprout.