Apple zou van plan zijn muziekstreamingdienst Beats Music op de schop te nemen. Het bedrijf werd met de aankoop van Beats eigenaar van de streaming muziekdienst.

Vijf bronnen, inclusief "enkele prominente werknemers van Apple en Beats", vertellen tegen Techcrunch dat Beats Music helemaal wordt stopgezet.

Apple reageerde later op de avond tegenover Recode met het korte statement: "niet waar". Later voegde het bedrijf daaraan toe dat de merknaam Beats Music wellicht verdwijnt, maar de achterliggende streamingdienst niet.

Volgens de bronnen van Techcrunch zijn verschillende technici van Beats Music al overgeplaatst naar andere afdelingen binnen Apple, waaronder iTunes. Mogelijk gaat de dienst daar onder een andere naam en met bijvoorbeeld andere functionaliteit verder.

iTunes Radio

Zeker is volgens de bronnen wel het einde van het merk Beats Music. Volgens één van de bronnen wordt Beats Music ondergebracht in iTunes Radio. Opvallend is dat Apple vorige week nog een Beats Music-app voor Apple TV heeft uitgebracht.

Die streamingdienst van Apple werkt momenteel nog anders dan bijvoorbeeld Spotify en Beats Music. Apple zou daar verandering in willen brengen. Volgens een tweede bron gaat Apple binnen een halfjaar een belangrijke aankondiging op muzikaal gebied doen.

Beats

Beats Music startte op 21 januari 2014, en is enkel beschikbaar in de VS. De dienst werd eigendom van Apple door de aankoop van Beats, in mei 2014. 

De app van de dienst is er naast iOS ook voor Android en Windows Phone. Beats Music is daarmee momenteel de enige app in Apple-bezit die voor Android en Windows Phone beschikbaar is. In augustus 2014 ging het gerucht al dat Ian Rogers, hoofd van Beats Music, ook de leiding over iTunes Radio zou krijgen. 

Apple-ceo Tim Cook liet zich onlangs nog zeer positief uit over de muziekdienst van Beats. Hij noemde het in een interview met de Amerikaanse talkshowhost Charlie Rose één van de redenen dat Beats is overgenomen. "Ik ben voor 100 procent overtuigd van het abonnementsmodel", aldus Cook.

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd

Bekijk quotes van Cook over Beats, Steve Jobs en de iPhone 6