AMSTERDAM - Gebruikers van de onbeperkte internetservice van aanbieder @Home, krijgen een gele kaart als ze te veel bestanden downloaden. Slaan ze die waarschuwing in de wind, dan worden ze afgesloten. De belangenbehartiger van de abonnees Troubles@Home wil weten wat de gebruikslimiet is en dreigt met juridische stappen.

Volgens @Home, onderdeel van het Groningse Essent Kabelcom, gaat het om mensen die een abonnement hebben om onbeperkt te internetten, maar daar "excessief" gebruik van maken.

"In principe is er voor deze abonnees geen gebruiksbeperking", aldus de woordvoerder van de internetaanbieder E. van Laar. "Maar we geven waarschuwingen als mensen echt 24 uur per dag op het net actief zijn door bijvoorbeeld continu films te downloaden. Dan hebben we het niet meer over consumentengebruik. Er zijn bedrijven die veel minder gebruik maken van internet dan deze abonnees."

Omdat het netwerk door het intensieve gebruik van internet zwaar wordt belast, deelt de aanbieder gele kaarten uit. "De mensen krijgen eerst een waarschuwing om ze op hun gebruik te wijzen. Als dat niet werkt, volgt een rode kaart. Dat betekent dat ze worden afgesloten", aldus van Laar.