TOKIO - Het Japanse concern Nintendo heeft niet lang gewacht om mee te doen aan de prijzenslag die zijn Amerikaanse concurrent Microsoft eind vorige week ontketende in spelcomputerland. De Gamecube van Nintendo, die nog niet op de markt is in Europa, gaat 199 euro kosten. Oorspronkelijke wilde de onderneming er 249 euro voor vragen.

"Europa is een belangrijke markt en we zijn vastbesloten om daar succes te hebben", liet Nintendo Europa maandag weten. De prijsverlaging volgt op die van Microsoft, dat vrijdag bekendmaakte zijn Xbox-spelcomputer in Europa in prijs te verlagen van 479 tot euro. De verkoop van dit apparaat is tot nu toe beneden de verwachtingen gebleven.

Nintendo brengt zijn spelcomputer op 3 mei in Europa uit. Het wil daarmee marktleider Sony van de troon stoten. Het concern zegt een voordeel te hebben op zijn concurrenten omdat het heeft kunnen leren van de introductie van hun spelcomputers.

Er staan 500.000 Gamecubes klaar voor Europa. Nintendo mikt erop per apparaat 2,5 spelletjes te verkopen. In de regel levert de verkoop van spelcomputers niet veel op. De fabrikant moet het hebben van de verkoop van de bijbehorende spelletjes.

Sony is nu nog de grootste met spelcomputers. Het liet vrijdag na de prijsverlaging door Microsoft weten niet te denken aan lagere prijzen voor zijn Playstation 1 en 2. De laatste kost 317 euro.