Reizigersorganisatie Rover heeft een app uitgebracht waarmee reizigers drukte in de trein kunnen doorgeven, zodat de NS daarop kan inspelen.

Met de app Meldpunt Volle Treinen kunnen treinreizigers gedetailleerd aangeven waar en wanneer zij in een overvolle trein zitten.

Reizigers kunnen aangeven hoe druk een trein is en of er zitplaats, staanplaats of helemaal geen plaats is. Ook is aan te geven op welk deel van het traject de drukte zich voordoet.

Daarnaast zijn treintype en vervoerder te kiezen, zodat ook NS-concurrenten als Arriva en Connexxion wat aan de meldingen hebben. Zo geven reizigers in zes stappen treinvertraging door.

De app is een aanvulling op het bestaande volletreinen.nl. Via die site komen jaarlijks al ruim tienduizend meldingen over volle treinen binnen. De NS heeft zijn materieelinzet al meermaals aangepast na informatie van dat meldpunt.

De NS voegt in een aanstaande update aan zijn eigen app bovendien een soortgelijke functie toe. Die zou voor de herfstdrukte worden doorgevoerd. De Android-versie van Meldpunt Volle Treinen is nu te downloaden, een iPhone-versie verschijnt binnenkort.

Download Meldpunt Volle Treinen voor Android (gratis)