Paypal maakt het binnenkort mogelijk om via zijn éénstapsbetalingmethode One Touch met bitcoins te betalen.

Dat meldt Braintree, onderdeel van Paypal en maker van One Touch, op zijn blog.

One Touch is een zogeheten api die andere ontwikkelaars kunnen integreren binnen hun app. De software maakt het betalen via Paypal mogelijk zonder dat hier steeds per app een gebruikersnaam en wachtwoord voor ingevoerd moet worden. 

Paypal is van plan om daarnaast ook ondersteuning voor bitcoin in zijn One Touch-api in te bouwen. Hiervoor is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Coinbase, een platform waarop bitcoins verhandeld worden. Vanaf wanneer de bitcoin-integratie beschikbaar is, zei Paypal niet.

One Touch werkt momenteel alleen nog via enkele op de Amerikaanse markt gerichte apps. Dat Paypal hierbij betaling met bitcoin wil faciliteren draagt wel bij aan de acceptatie van de digitale valuta. Eerder voegde Google bitcoins al toe aan zijn online valutadienst.  

De digitale munt wordt echter nog omringd door veelal juridische moeilijkheden. Omdat het een relatief nieuw en complex betaalmiddel betreft is er in veel landen nog geen duidelijkheid over de wettelijke status van het betaalmiddel. Ook zijn sommige overheden bang dat bitcoins criminele activiteiten in de hand werken. 

In Nederland hebben verschillende bitcoinorganisaties onlangs nog met succes geld opgehaald om via de rechter duidelijkheid te krijgen over de wettelijke status van bitcoins. Dit nadat een Almelose rechter had geoordeeld dat bitcoins een ruilmiddel zijn, geen geld. 

Bitcoin: Alles over de wispelturige valuta