Rabobank lanceert op korte termijn een speciale app die contactloos betalen via een smartphone mogelijk maakt.

Dit meldt het bedrijf middels een persbericht. De app heet Rabo Wallet en wordt gratis beschikbaar gesteld via de Google Play Store, maar is aanvankelijk enkel te gebruiken door Samsung Galaxy S4- en Galaxy Note 3-gebruikers. 

Volgens de Rabobank wordt er namelijk per model eerst uitgebreid op veiligheid getest omdat de toestellen "net zo veilig" moeten zijn als een reguliere bankpas. Verder moeten gebruikers achttien jaar of ouder zijn

Via de Rabo Wallet kunnen betalingen tot 25 euro zonder pincode gemaakt worden, voor bedragen daarboven is wel een pincode vereist en fungeert de app net zoals een pinpas. 

De app voor smartphones werkt met dezelfde terminals waar ook de pinpassen van ING en ABN AMRO met nfc-technologie gebruik van maken.

Aanbiedingen via gps

Gebruikers kunnen verder hun saldo bekijken en krijgen de mogelijkheid om klantenkaarten in te scannen en aanbiedingen te ontvangen via gps. Lokale bedrijven zouden op die manier kortingen aan Rabobank-klanten kunnen communiceren wanneer zij in de buurt zijn.

Rabobank wil de functionaliteiten van de app daarna verder uitbreiden, onder meer met de optie om kassabonnen op te slaan en creditcards toe te voegen. En een filmpje dat de app uit de doeken doet, worden ook parkeren, spaarkaarten en zegeltjes genoemd 

Het is nog niet bekend wanneer de Rabo Wallet precies wordt uitgebracht. Rabobank voert momenteel de laatste tests uit, zo liet persvoorlichter Margo van Wijgerden weten tegenover NU.nl. Een precieze datum kon het bedrijf nog niet geven. 

Verschillende smartphones bieden al ondersteuning voor contactloos betalen dankzij een ingebouwde nfc-chip. Naar verwachting onthult Apple op 9 september ook een nieuwe iPhone 6 met nfc-technologie. Rabobank wil het aantal toestellen waarop de Rabo Wallet werkt steeds verder uitbreiden na de lancering.