Twitter is begonnen met het toevoegen van een koopknop aan tweets van onder meer bedrijven, zodat producten rechtstreeks vanuit een tweet kunnen worden gekocht.

In eerste instantie is de functie beschikbaar voor een klein aantal Amerikanen, meldt TwitterLater wordt de dienst uitgebreid naar een groter publiek. Onduidelijk is of er al internationale plannen voor de knop zijn.

Twitter werkt voor de functie samen met webwinkels Fancy, Gumroad en Musictoday, en betaalbedrijf Stripe. Twitter-gebruikers zien straks een koopknop onder tweets staan waarin een product wordt aangeboden.

Met een druk op die knop kunnen gebruikers dat product kopen zonder de app te verlaten. Betaalinformatie en bezorgadres worden volgens Twitter veilig opgeslagen, en pas bij een aankoop met verschillende webwinkels gedeeld.

De knop is eerst alleen in de officiële Twitter-apps voor Android en iOS te zien, maar komt later ook naar de webversie van Twitter. De betaalknop wordt de komende tijd getest door een groep merken, artiesten en non-profitorganisaties als Burberry, Pharrell en Product Red.

Twitter wordt relevanter en meer privé

Achtergrond: De oorsprong, kracht en toekomst van Twitter