Vice-voorzitter van de Bitcoin Foundation Charlie Shrem zal aankomende week schuld bekennen voor zijn rol bij het witwassen van drugsgeld.

Dat meldt Reuters.

Shrem werd in januari van dit jaar gearresteerd op verdenking van het witwassen van drugsgeld. Hij zou 1 miljoen dollar aan bitcoins verkocht hebben aan klanten van de online-zwarte markt Silk Road. Die werd in oktober 2013 door de FBI opgerold, waarna een vergelijkbare site onder dezelfde naam een maand later werd opgestart.

Shrem zal aanstaande donderdag schuld bekennen voor de poging tot witwassen van de 1 miljoen dollar aan bitcoins. Het gaat daarbij om een zogenoemde plea deal. Bij z’n overeenkomst tussen gedaagde en aanklager belooft de gedaagde een bepaalde aanklacht te bekennen, in ruil voor concessie voor een andere aanklacht.

De man was ook aangeklaagd voor het kopen van drugs op Silk Road, zonder vergunning handelen in geld en het verzuimen verdacht gedrag aan de autoriteiten te melden. In welke van die aanklachten Shrem vanwege de afspraak met de aanklager een concessie krijgt, is niet bekend.

Lees vijf vragen over Silk Road

Hoe is de bitcoin ontstaan en wat kun je ermee?