Apple gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat Samsung niet meerdere van zijn toestellen uit de handel hoeft te halen.

Dat liet het bedrijf vrijdag weten, twee dagen na de uitspraak, zo meldt The New York Times

De Amerikaanse rechter Lucy Koh besliste woensdag in het voordeel van Samsung. Apple eiste een verbod op negen verschillende Samsung-toestellen, waaronder de Galaxy S3 en Galaxy Note 2. Koh zei toen het volgende: "Apple heeft niet aangetoond dat het onherstelbare schade aan zijn reputatie als uitvinder heeft geleden".

Ook wist het bedrijf volgens de rechter niet hard te maken dat het minder iPhones en iPads heeft verkocht als gevolg van de patentinbreuk door Samsung.

De Zuid-Koreaanse fabrikant moet wel een schadevergoeding van 120 miljoen dollar betalen. Dat bedrag komt bovenop de 890 miljoen dollar die is vastgesteld in een eerdere rechtszaak. Samsung is daarover echter nog in beroep. 

Apple en Samsung zijn al enkele jaren verwikkeld in een patentstrijd, maar besloten onlangs een groot deel van de lopende zaken te seponeren. Enkel de zaken waarbij hoge boetes op het spel staan, die onder het Amerikaanse recht vallen, worden nog gevoerd. 

Hoe de patentstrijd tussen Apple en Samsung met een sisser afloopt