Vodafone Nederland gaat nieuwe klanten met bepaalde abonnementen zes maanden gratis Netflix aanbieden. Bestaande klanten kunnen voor 10 euro per maand 1 GB extra data krijgen en krijgen dan ook gratis Netflix.

Dat laat de provider vrijdag aan NU.nl weten.

De actie loopt tot en met december 2014 en geldt voor nieuwe klanten of klanten die hun abonnement verlengen met een Red, Red Super of Red Plus abonnement. 

Bestaande klanten met een Smart, Red Essential, Red of Red Super abonnement, zo'n 35 procent van het klantenbestand, moeten dus wel voor 10 euro per maand een extra databundel kopen om gratis Netflix te krijgen.

Voor nieuwe klanten en mensen die hun abonnement verlengen is Netflix de eerste zes maanden wel helemaal gratis.

Het dataverbruik van de videodienst gaat van de normale databundel af. Het abonnement werkt ook via wifi. Een los Netflix-abonnement kost in Nederland 8,99 euro per maand en het bedrijf geeft nieuwe klanten zelf een maand een gratis abonnement.

Voor Netflix kan de actie een flinke piek in het aantal Nederlandse gebruikers betekenen. Uit recent onderzoek bleek dat ruim een miljoen Nederlanders de dienst zou gebruiken. Vodafone-klanten die al een Netflix-abonnement hebben kunnen hun huidige account blijven gebruiken en krijgen het bedrag van de actie gecrediteerd door Netflix.

Hoeveel klanten en omzet heeft Netflix?