Nederlandse Android-gebruikers kunnen via een nieuwe app van Google enquêtes invullen in ruil voor Google Play-tegoed waarmee apps en in-app aankopen kunnen worden gedaan.

De app Google Opinion Rewards bestaat bijna een jaar, maar is alleen nog te gebruiken in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Vrijdagochtend heeft de app echter ook een Nederlandse versie gekregen. De gebruiker dient wat basisinformatie over zichzelf te geven zoals de postcode, hoeveel mensen er in zijn of haar woonplaats wonen en in welke inkomenscategorie hij of zij valt.

Vervolgens wordt er een notificatie getoond als er een enquête beschikbaar is. Volgens Google wordt er ongeveer één keer per week een vragenlijst verstuurd, maar dat kan ook vaker of minder vaak als de gebruiker daar om vraagt.

75 cent

Door het invullen van de vragenlijst wordt een maximale vergoeding van 75 eurocent in de vorm van Google Play-tegoed gegeven. Er zijn ook enquêtes die geen beloning hebben, maar de gebruiker kan zelf aangeven of hij die wel of niet wil invullen. 

De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over welk logo het meest aanspreekt of welke reclame de gebruiker het beste vindt.

De redactie van NU.nl kreeg na aanmelding voor de app drie vragen over lopen of fietsen naar het werk, hoeveel dagen er per week wordt ontbeten en of er wel eens voedingssupplementen worden gebruikt. De beloning voor deze drie vragen was 50 eurocent.

Bekijk onze lijst met beste apps van de week

Download Google Opinion Rewards gratis voor Android