De digitale kiosk Blendle, die artikelen van kranten en tijdschriften per stuk te koop aanbiedt, heeft meer dan 100.000 gebruikers.

Dat meldt Alexander Klöpping, medeoprichter van Blendle, aan NUtech. In april van dit jaar werd Blendle nog gebruikt door zo'n 12.000 bètatesters, waarna de dienst voor iedereen toegankelijk werd.

Van de 100.000 gebruikers heeft 20 procent inmiddels hun tegoed opgewaardeerd. Standaard krijgen nieuwe Blendle-leden 2,50 euro om artikelen aan te schaffen. De prijzen van artikelen variëren van tien tot tachtig eurocent.

Volgens Klöpping merken kranten en tijdschriften geen negatief effect door Blendle: "We zijn geslaagd om een grote groep mensen, die tot nu toe niet of nauwelijks voor journalistiek betaalde, weer kennis te laten maken met de fantastische stukken die in kranten en tijdschriften staan."

Winst

Blendle boekt nog geen winst. "Maar we liggen voor op schema en gaan ervan uit dat we in 2017 zwarte cijfers schrijven", zegt Klöpping.

Om die winst te behalen, wil Blendle onder andere buitenlandse edities van zijn digitale kiosk opstarten. Zo hebben internationale media al interesse getoond in de Nederlandse start-up.

Blendle

Bij Blendle kun je andere gebruikers volgen en de meest populaire artikelen van de dag bekijken. Het is altijd mogelijk om het aankoopbedrag terug te vragen als de gebruiker niet tevreden is met een artikel.

Blendle is voorlopig alleen beschikbaar als site, die zowel op desktops als op mobiele apparaten bruikbaar is. Een officiële Android-app is al beschikbaar, aan een iOS-app wordt nog gewerkt.