Dropbox heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd voor betaalde gebruikers om het delen van bestanden eenvoudiger te maken. Bovendien krijgen betalende gebruikers meer opslag.

Dat laat het bedrijf woensdag weten.

Na een update die de komende dagen wordt uitgerold is het voor betalende gebruikers mogelijk om linkjes naar bestanden te delen en deze af te schermen met een wachtwoord. Bovendien is het mogelijk de links voor een bepaalde tijd te delen.

Ook kunnen gebruikers met een betaald abonnement voor andere gebruikers aangeven of zij bestanden kunnen aanpassen of alleen kunnen bekijken. Deze functionaliteiten bestonden al in veel andere clouddiensten.

Dropbox laat betalende gebruikers ook op afstand apparaten ontkoppelen. Als een telefoon of laptop dan gestolen wordt, kan de dief niet bij de bestanden.

Tot slot krijgt het betaalde abonnement meer opslag. Dropbox is gratis te gebruiken waarbij klanten dan 2 GB aan opslagruimte krijgen. Voor tien euro per maand kreeg een gebruiker voorheen 100 GB, maar dat is nu verhoogd naar 1.000 GB.

Bekijk onze vergelijking van zes cloudopslagdiensten