44 middelbare scholen die volledig digitaal lesgeven hebben ernstige problemen met honderd schoolboeken van uitgevers Noordhoff die niet beschikbaar zijn voor iPads en Android-tablets.

Dat meldt NRC Handelsblad woensdag.

Honderd van de veertienhonderd titels zijn niet beschikbaar door een fout in de nieuwe app. De scholen moeten nu noodgedwongen werken met pdf-bestanden. Omdat de scholen volledig digitaal lesgeven kunnen ze niet terugvallen op fysieke boeken.

De app van Noordhoff, waarin het digitale lesmateriaal wordt aangeboden, is dit jaar vernieuwd zodat ook Android-tablets worden ondersteund. Bij honderd boeken is het converteren van tekstbestanden fout gegaan.

De uitgever laat in een reactie weten aan het eind van volgende week een oplossing te hebben. De problemen kwamen drie weken geleden pas aan het licht, slechts een week voor de scholen in de regio Noord hun deuren weer zouden openen.

Stephan de Valk, directeur strategie en innovatie bij Noordhoff, omschrijft de problemen tegenover NRC als "opstartissues" en stelt dat het omzetten meer tijd heeft gekost dan gedacht. Hij schat dat negenduizend leerlingen hinder ondervinden van de problemen.