Google heeft een bijzondere locatie op het oog om een nieuw kantoor in te vestigen. De zoekgigant wil een gigantische oude vliegtuighangar betrekken.

Dat schrijf de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Google is in gesprek met de partij die de hangar, die vroeger in het bezit was van vliegtuigbouwer Hughes Aircraft, een aantal jaar geleden gekocht heeft. Er is nog geen knoop doorgehakt en de gesprekken zouden zich in de oriënterende fase beginnen.

Volgens de bronnen wil de zoekgigant echter graag uitbreiden in Los Angeles, waar de hangar gelegen is. 

Rondom het gebouw van bijna 28.000 vierkante meter en met een hoogte van zo'n zeven verdiepingen is een bedrijventerrein gevestigd waarin diverse technologische bedrijven zitten. De verhuur van de hangar is lastiger omdat de ruimte zich niet per definitie geschikt is als kantoorruimte.

De hangar werd in de jaren 40 gebruikt voor het in elkaar zetten van het grootste vliegtuig van dat moment. Daarna werd het gebruikt als filmlocatie voor onder meer Independence Day en Transformers.

Ondanks het enorme formaat en de onhandige indeling zou Google interesse hebben om bijna de gehele ruimte te betrekken. Zowel Google als de eigenaar van de Hanger wilden tegenover de Wall Street Journal niet reageren.

Hoe Google in de afgelopen 10 jaar veranderde maar zichzelf bleef