De populaire foto- en berichten-app Snapchat heeft vermoedelijk ruim 100 miljoen actieve gebruikers per maand.

Dat schrijft de Wall Street Journal dinsdag op basis van ingewijden. De meerderheid van de gebruikers, zo'n tweederde, maakt dagelijks gebruik van de dienst. Snapchat brengt zelf maar zelden dit soort cijfers naar buiten.

Daarnaast heeft Snapchat volgens de krant zijn eerste investering binnen, waarbij de app wordt gewaardeerd op ongeveer 10 miljard dollar. Dat bedrag wordt al langer genoemd, maar dit zou de eerste keer zijn dat dat ook wordt bevestigd door een investeerder. Het zou om een investering van 20 miljoen dollar gaan. De investeringsronde is nog niet gesloten.

De populariteit van Snapchat, waarbij verzonden berichten en foto's niet bewaard blijven, is in korte tijd sterk toegenomen. Eerder dit jaar werd ook een Stories-functie toegevoegd die foto's 24 uur lang zichtbaar maakt.

Ondanks de waarde van de app en grote populariteit heeft het bedrijf nog geen verdienmodel. De app en het gebruik hiervan is gratis. Er zou worden gewerkt aan een apart onderdeel voor nieuws en advertenties.

Facebook probeerde vorig jaar Snapchat nog tevergeefs over te nemen voor 3 miljard dollar en bracht sindsdien twee alternatieven uit, Slingshot en Bolt

Nederlanders omarmen Snapchat, Pinterest en Instagram