Een Amerikaanse man die door de politie werd gezocht is tegen de lamp gelopen toen hij een video van zijn Ice Bucket Challenge plaatste op Facebook.

Dat melden lokale media.

Jesean Morris werd in 2010 veroordeeld voor een poging tot geweldpleging met een vuurwapen en was voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Hij had de voorwaarden van zijn proefperiode echter geschonden en de politie was daarom naar hem op zoek.

Morris hield zich gedeisd en verscholen, maar werd verleid mee te doen aan de Ice Bucket Challenge op Facebook. De actie wordt gebruikt om aandacht te vragen voor spierziekte ALS.

Een persoon gooit een emmer ijswater over zijn of haar hoofd en nomineert drie anderen die binnen 24 uur hetzelfde moeten doen of geld moeten overmaken naar de ALS Stichting. Veel mensen gooien ijswater over zichzelf heen en doneren vervolgens geld aan het goede doel.

Vriend

Toen Morris aan de actie besloot mee te doen herkende één van zijn Facebook-vrienden de locatie waar hij dat deed en tipte de politie. Het korps stelt dat ze via de anonieme persoon zelfs het specifieke adres kregen waarop de video was opgenomen.

Agenten besloten vervolgens het huis waar Morris naar verluidt verbleef in de gaten te houden en pakte hem op toen hij met zijn auto probeerde te vertrekken. De man zit nu weer in de gevangenis waar hij mogelijk nog langer moet blijven omdat hij een agent in het gezicht heeft gespuugd en een politieauto heeft beschadigd.

De Stichting ALS Nederland heeft door de Ice Bucket Challenge in augustus al 14.000 donaties ontvangen tegenover minder dan 200 normaal in een maand.

De leukste Ice Bucket Challenge-video's van beroemdheden