De eigenaar van Tinder en vragenwebsite Ask.com heeft de controversiële site Ask.fm gekocht.

Dat melden buitenlandse media woensdag.

InterActiveCorp (IAC) is eigenaar van tientallen bekende websites en diensten zoals Tinder, Ask.com, OkCupid en Vimeo.

Het bedrijf koopt nu voor een onbekend bedrag ook Ask.fm. Op deze website kunnen gebruikers andere mensen vragen laten stellen die ze vervolgens beantwoorden. Het is een soort sociaal netwerk met inmiddels 180 miljoen maandelijke gebruikers.

De website lag de afgelopen jaren onder vuur omdat jongeren zelfmoord zouden hebben gepleegd nadat ze lastig waren gevallen op de site tijdens hun vragenuurtje. Ask.fm zou niet genoeg moderatie toepassen en bovendien zouden pagina's van islamitische extremistische groeperingen gehost zijn op de website.

Ask.fm werd in 2010 opgericht door twee broers uit Letland. IAC belooft dat de oprichters zullen vertrekken. Bovendien wordt het team uitgebreid om haatdragende opmerkingen en laster op te sporen en tegen te gaan.

Doug Leeds van Ask.fm zegt tegenover de BBC dat zijn bedrijf Ask.fm veiliger wil maken. Er moet sowieso binnen 24 uur op klachten worden gereageerd, belooft Leeds. 

Ask.com is vergelijkbaar met het Nederlandse Goeievraag.nl waar gebruikers vragen kunnen plaatsen waar ze het antwoord niet op weten terwijl het bij Ask.fm juist de bedoeling dat je andere vragen aan jou laat stellen.