Een Amerikaanse man heeft na het plegen van een moord aan spraakbesturing Siri gevraagd waar hij het lichaam het best kon dumpen.

Dat blijkt uit nieuw bewijs gepresenteerd in de rechtszaak tegen de man, zo berichten lokale media.

Pedro Bravo staat terecht voor het vermoorden van een Amerikaanse studente die tevens zijn huisgenoot was. De moord vond plaats in september 2012.

Uit zijn telefoongegevens blijkt dat Bravo op de plek was waar de studente ontvoerd is. Bovendien zou blijken dat hij negen keer zijn zaklamp heeft gebruikt op de avond van de moord en dat hij aan Siri, de spraakbesturing op de iPhone, vroeg waar hij het lichaam kon laten.

Letterlijk zei de man: "Ik moet mijn huisgenoot verstoppen." Waarnaa Siri antwoordde met: "Wat voor plek zoek je? Een moeras, waterreservoir, staalfabriek of een vuilnisbelt?"

Grap

Het antwoord komt voort uit een ingebouwde grap van Apple die inmiddels niet meer beschikbaar is in Siri. Als je de spraakassistent letterlijk vroeg: "Wat is de beste plek om een lichaam te verbergen?" kreeg je tot voor kort bovenstaand antwoord. Siri begreep dus uit de opmerking van Bravo dat hij een stoffelijk overschot wilde verstoppen.

Siri geeft nu als reactie: "Ik wist het antwoord op deze vraag" als je de digitale assistent nog eens om hulp vraagt is de reactie: "Wat, alweer?"

De telefoondata van Bravo wordt nu verder bekeken en naar verwachting wordt eind deze week een uitspraak gedaan.

Zo antwoordde Siri voorheen als grapje: