De omstreden en excentrieke John McAfee, oprichter van het antivirusbedrijf McAfee, lanceert een website waar mensen kunnen klagen.

McAfee introduceerde de website tijdens de grote Amerikaanse hackersconferentie Def Con, zo bericht Reuters.

De website, genaamd Brownlist, is een platform voor mensen om hun beklag te doen over uiteenlopende zaken, zoals de overheid tot een slecht product. Ook kunnen mensen reageren met oplossingen en hebben leden de mogelijkheid om een reactie als beste antwoord te bestempelen.

"Brownlist wil klachten positief benaderen", aldus McAfee. "In plaats van boos worden en iemand neerschieten op de snelweg of schreeuwen naar je vrouw, kun je voortaan gewoon inloggen op de website."

Smartphones

McAfee gaat betaalde abonnementen introduceren voor bedrijven en zoekt nog naar investeerders. Tot op heden heeft hij één investering van 450.000 dollar gekregen om de website op te starten.

Ook zei McAfee tijdens de hackersconferentie dat mensen geen smartphone moeten gebruiken omdat apps gebruikers zouden bespioneren. "Ik heb al mijn smartphones ingewisseld voor featurephones."

McAfee

McAfee kwam in 2012 in het nieuws omdat hij in Belize werd gezocht voor ondervraging in een moordzaak. Hij sloeg op de vlucht naar Guatemala en deed alsof hij een hartaanval kreeg om naar de Verenigde Staten te worden overgeplaatst.

In 2010 nam Intel McAfee Antivirus over. Begin dit jaar werd de naam van McAfee Antivirus veranderd in Intel Security. McAfee is al zestien jaar niet meer betrokken bij Mcafee Antivirus.

Bekijk een bizarre video van McAfee over de deïnstallatie van McAfee Antivirus