Yahoo heeft zich aangesloten bij het project van Google om een sterk beveiligde e-maildienst op te zetten die het hacken of onderschappen van e-mails zeer moeilijk moet maken.

Dat meldt de Wall Street Journal donderdag. 

Google kondigde in juni al aan te werken aan een tool die moet helpen bij het versleutelen van e-mails met behulp van de versleuteltechniek PGP (Pretty Good Privacy). PGP is erg lastig te kraken en zou het nagenoeg onmogelijk maken voor hackers of overheden om e-mails te onderscheppen.

Nadeel is echter dat de techniek nog erg lastig te gebruiken is voor 'normale' internetgebruikers. De tool van Yahoo en Google moet het voor iedereen makkelijk maken om hun e-mails op die manier te versleutelen. 

Dat Yahoo zich nu bij dat project voegt is noemenswaardig; Yahoo (273 miljoen) heeft na Google (366 miljoen) het grootste aantal e-mailgebruikers. 

De inhoud van met PGP versleutelde e-mails is bijna niet te onderscheppen, maar dàt er wordt ge-emaild en met wie kan wel worden bijgehouden. Die zogenoemde metadata gebruiken veel inlichtingendiensten zoals de NSA om specifieke netwerken van mensen in kaart te brengen. 

Mails nog veiliger maken? Lees hier alles over encryptiemethode PGP

Zo versleutelt u zelf uw e-mail met PGP