Bark is een nieuwe app waarmee gebruikers naar elkaar kunnen blaffen. Anders dan bij Yo wordt het geluid niet naar vrienden gestuurd, maar naar mensen in de buurt.

Zo is het dus mogelijk om naar collega's te blaffen, of mensen in de trein. Een 'bark' klinkt in een straal van 1,6 kilometer om de gebruiker heen.

Anders dan bij Yo, is Bark anoniem; gebruikers zijn alleen te herkennen aan het type blaf. Wanneer de app voor het eerst wordt opgestart, moet er eerst een type hond worden gekozen. Elke hond heeft een andere blaf, waarmee je jezelf onderscheidt van andere Bark-gebruikers in de buurt. 

Op de website van Bark is bovendien te zien waar er momenteel wordt geblaft. Tijdens het schrijven van dit artikel waren er er 377 'honden' actief, waarvan er vier in Nederland bevinden (twee op de redactie van NU.nl). Samen hebben zij 58.536 keer geblaft. 

Bark werd ontwikkeld tijdens een hackconferentie in San Francisco. Yo-oprichter Or Arbel was daarbij één van de juryleden. Dat is opvallend, omdat Yo onlangs een campagne startte om Yo-kloons uit de appstores te laten verwijderen.

Bark is beschikbaar voor iOS en Android.