Taxidienst Uber heeft in Peking een non-profit variant geïntroduceerd.

De dienst heet People's Uber en wordt getest tijdens de proefperiode van Uber in Peking. Passagiers betalen alleen voor de brandstofkosten die de chauffeur maakt.

Volgens een blogpost van Uber is de non-profit variant perfect voor Peking, vanwege zijn grote schaal en de vijf miljoen auto's die de stad telt. De Chinese metropool staat bekend om zijn drukke verkeer en vele files. De gemiddelde snelheid binnen de stadsgrenzen ligt op 12 kilometer per uur. 

People's Uber zou daarom een goede manier zijn voor inwoners om elkaar te helpen zonder dat het extra auto's op de weg introduceert. Halverwege juli ging Uber al van start met de betaalde dienst in betaalde districten.

Uber is ook actief in Nederland en ging in Amsterdam onlangs van start met Uberpop, de dienst die het mogelijk maakt om met particulieren mee te rijden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport oordeelde echter dat de dienst illegaal is. De Inspectie zegt streng te zullen optreden tegen particulieren die toch mee besluiten te doen. 

Uber: De opkomst van de populaire en controversiële taxi-app