Zoals geruchten al suggereerden heeft Apple inderdaad streaming radio-app Swell Radio overgenomen. De app is per direct niet meer verkrijgbaar.

Dat bevestigt Apple tegenover een journalist van de Wall Street Journal.

"Apple koopt zo nu en dan kleine technologiebedrijven, en meestal bespreken we ons doel of plannen niet", aldus een woordvoerder van Apple, dat bij dergelijke overnames altijd hetzelfde statement maakt.

Swell Radio voor Android en iOS is niet meer verkrijgbaar, en ook de site van Swell is offline gehaald. Swell bedankt zijn gebruikers en meldt dat de dienst niet meer beschikbaar is.

Volgens Recode heeft Apple 30 miljoen dollar betaald voor Swell Radio. Swell stelde op basis van het luistergedrag van de gebruiker een persoonlijke radiozender samen, met nieuws en podcasts.

De app was op iOS al langer beschikbaar, onlangs was ook een bèta-versie voor Android verschenen. Wat Apple van plan is met Swell is onduidelijk, mogelijk worden functies opgenomen in de Podcast-app die Apple voor iOS aanbiedt. Ook is niet bekend of de app in enige vorm terugkeert naar Android.

Zes belangrijke overnames door Apple