ENSCHEDE - De Universiteit Twente (UT) probeert VWO-leerlingen naar haar campus te trekken door cd-roms met examenuitwerkingen weg te geven. De afgelopen week zijn er al 4000 exemplaren verstuurd.

De komende maand komen daar waarschijnlijk nog 20.000 cd-roms bij, zei een woordvoerder van de UT vrijdag. VWO-examenkandidaten kunnen met de SchoolDisc de opgaven en antwoorden van de examens van de afgelopen vijf jaar terugvinden.

Door te zoeken op onderwerp of trefwoord kunnen de leerlingen zelf examens samenstellen. Alle vakken staan erop, behalve culturele en kunstzinige vorming (CKV).

Vijftig studenten van de UT hebben er drie maanden over gedaan om de gegevens in te voeren. Het project heeft volgens de UT enkele tienduizenden euro's gekost.

De Enschedese universiteit ziet het project als een pr-stunt om zoveel mogelijk VWO-leerlingen voor de UT te interesseren. "We willen er ook mee laten zien dat we de beste ict-universiteit zijn", aldus de woordvoerder.

Opsommen

De gratis cd-rom is sinds enige tijd opgenomen op verschillende internetsites, die opsommen welke bedrijven en organisaties gratis producten aanbieden. Binnenkort verstuurt de UT ook een e-mail naar .000 VWO-leerlingen die al in het bestand van de universiteit staan. "We hopen dat het nieuws op die manier snel wordt doorverteld."

De informatie op de examen-cd-rom is over een maand bovendien terug te vinden op internet. "Toch hebben we er ook voor gekozen een cd-rom uit te brengen, omdat scholieren vaak nog internetten via de telefoon en dat kost natuurlijk geld."