AMSTERDAM - Microsoft verlaagt volgende week vrijdag de prijs van de Xbox spelcomputer met maar liefst 37 procent. De gameconsole zal dan niet meer 479 euro maar 299 euro kosten. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Volgens Sandy Duncan, vice-president van Xbox Europe, is de prijsverlaging bedoeld 'om ervoor te zorgendat de aankoopprijs geen obstakel is voor de Xbox experience'. "We hebben gemerkt dat de prijs van de Xbox voor sommigen een obstakel vormt", vertelt woordvoerster J. Schimmel van de Xbox.

"In Nederland verkoopt de Xbox volgens verwachting", vervolgt Schimmel, "maar dat is niet overal in Europa zo."Een andere reden om de Xbox goedkoper te maken is mogelijk dat op 3 mei de derde grote spelcomputer in Europa wordt geïntroduceerd, de Gamecube van Nintendo. Dit kon de woordvoerster niet bevestigen.

Microsoft zegt heel tevreden te zijn over de reacties op de Xbox en de games. Vooral Halo is favoriet bij de Xbox-ers. Klanten die al een Xbox hebben gekocht voor de oorspronkelijke prijs, kunnen vanaf 26 april twee games en een controller gratis krijgen. Meer informatie daarover staat op
www.xbox.com/nl

/NETVerkoop Xbox loopt achter op verwachtingXbox nu ook in NederlandXbox komt eerst in de VS en later pas in Japan