Microsoft is niet van plan om zijn Bing- en Xbox-afdelingen te verkopen.

Dat heeft Satya Nadella, ceo van Microsoft, dinsdagnacht gezegd tijdens de Code Conference.

Verschillende investeerders hebben gezegd dat Microsoft de games- en zoekafdeling van de hand moet doen, omdat deze niet meer essentieel zijn voor het bedrijf. Ze zouden zelfstandig kunnen opereren of kunnen worden verkocht aan andere geïnteresseerden.

Nadella wil de Xbox-strategie precies zo houden als hij nu is, zei hij echter. De Bing-technologie, die ook door Yahoo wordt gebruikt, vindt hij ook "heel belangrijk". "We vinden het prima om samen te werken met Yahoo, en het niet te verkopen."

Post-post-pc

De ceo zei zich voor te bereiden op het 'post-post-pc'-tijdperk. De huidige periode in de computerwereld wordt wel eens het 'post-pc'-tijdperk genoemd, omdat smartphones en tablets steeds vaker de pc vervangen.

Nadella zei zich te willen richten op het maken van "het volgende grote ding", iets met een even grote impact als Windows of Office. "Als we onderweg dingen moeten opkopen is dat prima, maar we moeten iets groots bouwen."

Tijdens de conferentie toonde Nadella ook nieuwe technologie van Microsoft, die het mogelijk maakt om Skype-gesprekken live te vertalen.

Wie is Satya Nadella?