Apple is woest om de video die op internet verscheen van een pochende Dr. Dre en Tyrese, die daarin de overname van koptelefoonmaker Beats lijken te bevestigen.

In de video zegt Tyrese dat "de Forbes-lijst net is veranderd", terwijl Dr. Dre zichzelf "de eerste miljardair in de hip-hop" noemt.

De selfievideo, die in beschonken toestand lijkt te zijn opgenomen, verscheen vlak na de eerste geruchten over een overname van Beats door Apple. Het bedrijf van Dr. Dre en Jimmy Iovine maakt koptelefoons en heeft een eigen muziekstreamingdienst.

Volgens bronnen van muziektijdschrift Billboard "ontplofte de Apple-familie bijna van woede" toen de video verscheen. Apple staat juist bekend om zijn geheimzinnigheid en vermogen om plannen binnenshuis te houden. Er zou dan ook worden getwijfeld of Dre en Iovine wel binnen het bedrijf passen.

Verschillende media melden dat de aankondiging van de Beats-deal steeds wordt opgeschoven. Volgens bronnen van Billboard staat de aankondiging inmiddels gepland voor begin van deze week, maar eerder werd deze al ingepland voor het begin van de voorgaande twee weken.

De bronnen stellen dat de overname meer voeten in de aarde heeft dan werd verwacht. Er zou onder meer nog worden getwijfeld over de waarde van Beats Music, een streamingdienst die nog weinig gebruikers heeft en die bovendien onder een apart bedrijf valt, dat deels eigendom is van Warner Music.

Ondanks het uitstel zou Apple de deal wel willen afronden.