Het nieuwe Twitter-profiel was voor sommige gebruikers al beschikbaar, nu kan iedereen voor het nieuwe uiterlijk kiezen.

Het nieuwe profiel maakt bijna alle elementen op de profielpagina groter. De profielfoto, knoppen en de letters van tweets hebben allemaal een groter formaat gekregen.

Het nieuwe profiel werd sinds begin deze maand al langzaam uitgerold onder gebruikers. Nu kan iedereen de overstap zelf al maken. Sommige gebruikers zien een balk bovenin hun Twitter-profiel, waarmee zij hun profiel met het nieuwe uiterlijk kunnen bekijken.

Zelf kiezen

Daarna kan gekozen worden voor het nieuwe of oude uiterlijk van het profiel. Wie de balk op zijn Twitter-profiel nog niet ziet staan, kan het nieuwe uiterlijk ook via deze pagina inschakelen.

Naast een ander uiterlijk heeft het nieuwe profiel ook enkele nieuwe opties. Zo kunnen gebruikers één van hun tweets bovenaan hun profiel pinnen en worden tweets die meer interactie hebben weergegeven in een groter lettertype.

Vooralsnog kunnen gebruikers zelf kiezen of ze het nieuwe profiel willen gebruiken. Of en wanneer het nieuwe profiel de standaard wordt, is niet duidelijk.

De beste manieren om meer retweets te krijgen